Dönardalens Delikatesser
Handinlagda sillinläggningar som älskats av våra kunder sedan 1988. Välj mellan minst 10 olika inläggningar, Branteviksill, Snapphanesill och Rallarsill, goda både till vardag och fest. Upplev kött från våra beteslamm, en smakupplevelse. Färskt lamm i gårdsbutiken till påsk och från juli till nyår, övrig tid fryst. Örtmarinerade skivor, grillkorvar, burgare, fårsalami, fårpinnar och kallrökt fårskinka. Boka helt/halvt lamm "Packat och klart" för avhämtning under hösten i vår gårdsbutik
Grillkvällar: onsdagar 13, 20, 27 juli 2022
Ute under björkarna vid långbord med Stensån brusande, kan ni njuta av vår härlig buffé med delikatesser.
Vi samlas vid grillplatsen kl 18.00, varmt välkomna!
Pris: 360 kr per person, betalas på plats kontant
OBS! måste förbokas så ring oss på tfn 070-220 34 86
Ta med badkläder för ett kvällsdopp i Stensån!
2008 startade Dönardalens delikatesser av Brigitte och Mikael, här bor vi med våra tre söner och driver gården Dönardalen som tredje generation. Gården är på 11ha men vi brukar totalt 30ha som räcker till sommarbete och produktion av grovfoder till vintermånaderna. Våra 80 tackor föder ca 150 lamm varje vår. På vårt populära "Lammsläpp" första söndagen i maj kommer alla får och lamm ut på grönbete. Lammen växer upp naturligt på betet på fälten runt gården. När de är slaktfärdiga transporterar vi dem själva till ett närbeläget slakteri.
Våra sillinläggningar är ett småskaligt mathantverk som vi gör med saltsill, marinerad- och stekt inlagd sill, minst tio sorter att välja på. Vi använder endast färsk gulök, rödlök och purjolök i våra sillinläggningar, det ger en utsökt smak. Våra klara sillinläggningar har inga konserveringsmedel och endast tre månaders hållbarhet för att ni som kund ska njuta av våra färska sillinläggningar.
Från juli finns det färskt kött i butiken, kotletter, racks, grillskivor, lammflinta, legs, bogstekar, alltid lammfärs i frysen och även kött av får som örtkryddade sheepchops, fårbiff, fårfilé. Här finns alltid lamm för grillen eller ugnen. Vi räknar med att ha färskt lammkött under perioden juli till december och till påsk. Annars finns det mycket att välja på från frysen. Boka ert hela/halva lamm "Packat och Klart", hämtas i gårdsbutiken under hösten.
Boka er till fantastiska grillkvällar i juli.
Kallrökt salami, örtkryddad med grönpeppar, kallröks och torkas 4-6 veckor
Lufttorkad salami, saltas och kryddas, lufttorkas 6-8 veckor vilket ger läcker salami som för tankarna till medelhavet, avnjutes i tunna skivor, familjens favorit.
Kallrökt Pepparböj med svart-vit- och grönpeppar, läcker korv på smörgåsen
Kallrökt och varmrökt fårskinka saltat med havssalt och en gnutta socker, en delikatess, smakar bra till gratäng, potatissallad och som drinktilltugg
Stark Fårpinne, god kall men smakar mer efter grillning, passar till sporten!
Mild Fårpinne, en smakrik korv med grisspäck vilket ger en fetare och mjukare smak, som godis
Här finns lammfällar i olika nyanser och vi hjälper er gärna att plocka ihop fina presentförpackningar efter era önskemål.
Välkomna önskar Brigitte och Mikael
Öppettider
Alla dagar 9-19
Kontakta oss
Dönardalens Delikatesser
Rössjöholmsvägen
312 98 Våxtorp
070-220 34 86, 0702-60 68 00
Besöksadressen är: Rössjöholmsvägen i Våxtorp. Det är 20 km från Båstad, 20 km från Örkelljunga, 30 km från Ängelholm, 40 km från Markaryd & Halmstad